Tendinte in Amenajarile de Interior – Noutati la Targul CERSAIE 2016

Pentru pasionatii de amenajari de interior, luna septembrie este un rasfat cu surse generoase de inspiratie: ea debuteaza la Paris, cu targul Maison&Objet, si se incheie in Bologna, la CERSAIE, cel mai important targ de placi ceramice si obiecte sanitare din lume. Editia de anul acesta a avut loc intre 26-30 septembrie si a atras peste 900 de expozanti si 106.000 vizitatori din toata lumea. 

Echipa Delta Studio a fost prezenta, ca in fiecare an, pentru a descoperi noile tendinte in gresie, faianta si obiecte sanitare si a le include in portofoliul sau. Editia de anul acesta a consacrat trendurile lansate in anii trecuti, cu inovatii de ordin tehnologic: placi cu aspect de lemn invechit, placi cu aspect de piatra naturala (mai ales marmura, granit si ardezie), caramida si placi in stil patchwork. Continua preferinta pentru placi in formate supradimensionate, cu grosime redusa, potrivite mai ales pentru proiecte publice.

1. Placi ceramice cu aspect de piatra naturala

XLight de la Urbatek, Porcelanosa, se caracterizeaza prin formatul supradimensionat (pana la 320 x 150 cm) si grosimea extrem de redusa a placii – 6 mm. Noua colectie lansata la Cersaie are aspect de marmura si se remarca prin varietatea de culori, disponibile in finisaje unice care evoca esenta marmurei, folosita in arhitectura din cele mai vechi timpuri. Placile XLight se preteaza pentru pereti, pardoseala si blaturi pentru bucatarie, baie sau baruri.

xlight

Noua serie Cosmos de la Venis Porcelanosa se inspira din procesul de formare a ardeziei, o roca metamorfica rezultata din transformarea rocilor sedimentare sub presiunea miscarilor tectonice. Placile ceramice Cosmos integreaza incrustatii fine cu un efect mat, iar tonurile gri de la suprafata placilor ceramice din aceasta colectie sunt o reminiscenta a metalelor din componenta rocii naturale.

porcelanosa-serie-cosmos-venis-cersaie-2016-01

Colectia Elements de la Ceramiche Keope este un proiect inovator inspirat de elemente din natura, ce pot fi combinate in 40 de moduri diferite. Colectia este extinsa cu 60 de elemente de decor, cu dimensiuni si formate variabile, de la 25×21.6 cm la 120x240cm.

progetto-elements-lux-design-natural

keope-elements

elements-natural-sand

Maku de la FAP este o colectie inspirata de piatra naturala mata, in nuante placute ce ofera o alura plina de personalitate interioarelor, prin finisajul modern si minimalist.

fap-maku-dark

2. Placi cu aspect de Lemn 

Manhattan de la Porcelanosa este o noua colectie de parchet ceramic care se inspira din stilul scandinav. Placile au un aspect retro si calduros si sunt disponibile in nuantele Silver, Natural, Colonial, Cognac si Maple, in multiple formate.

porcelanosa-cersaie-2016-ceramica-manhattan-soho-02

Colectia Retro de la Natucer este o colectie de placi cu aspect de lemn patinat, prezentata de compania spaniola la targul Cevisama (februarie 2016, Valencia). Este o colectie cu aspect de lemn invechit, pictat si scorojit de trecerea timpului. Formele alese sunt hexagoane, patrate si paralelograme, Natucer fiind o companie inovatoare care aduce mereu ineditul prin colectiile sale.

retro
dsc06315

3. Placi ceramice cu aspect de Caramida

Brik de la Ceramiche Keope este o colectie cu aluzii la peisajele post industriale din marile orase. Este o colectie de gresie si faianta cu aspect si format standard de caramida. Disponibila in 6 culori foarte diferite ca nuanta, denumite Cotto Dark, Cotto Light, Brik Moov Moka, Brik Back Anthracite, Brik Back Grey si Brik Moov Ivory, toate cu finisaj mat, ofera posibilitatea de a crea ambiente rezidentiale si publice cu un aspect vintage dar totodata contemporan.

keope-brik-back-anthracite

Integra de la Saloni este o colectie ce reuneste o varietate de formate, finisaje si texturi. Placile au un design contemporan si o textura variata, fiind rezultatul inovatiilor din domeniul fabricarii placilor ceramice.
amb_integra-dec-evidence-saloni

4. Placi ceramice cu model imprimat

Faianta Deco River prezentata de Porcelanosa cucereste prin modelul patchwork, cu alura retro.porcelanosa-cersaie-2016-ceramica-manhattan-soho-03

Firenze Heritage de la FAP este o colectie de gresie si faianta ce imbina frumusetea traditionala a placilor cotto cu tehnicile moderne de fabricare. Inspirate de traditia italiana a fabricarii ceramicii, Firenze Heritage capteaza cu fiecare placa esenta artistica a acestui mestesug.

firenze-heritage-esagono-carbone-and-firenze-heritage-esagono-fiore

Colectia American  de la Natucer prezinta placi ceramice extrudate, potrivite pentru a crea interioare contemporane cu aluzii retro.natucer-american

Cementine de la Keope traduce in limbaj contemporan mostenirea artistica a placilor decorative. Modelele florale si geometrice compun decoratiuni originale pentru pereti si pardoseli.cementine-warm

5. Inspiratii textile

Parteneriatul dintre Diesel Living si Iris Ceramica a dat nastere unei colectii suprinzatoare si eclectice. Intre resursele explorate de cele 2 branduri se afla si materialele textile folosite in industria militara. Colectia CAMP reproduce panza de sac si prelata de cort in limbaj ceramic. Rezultatul este impresionant.

cam_army_canvas_grey_pavimento

camp_army_canavas_grey_pavimento

Noile colectii lansate la Cersaie 2016 vor fi disponibile in curand in showroom-urile Delta Studio. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.