Bai Rustice si Moderne – integrarea Lemnului in Baie

Lemnul nu este printre primele materiale care ne vin in minte atunci cand vorbim de o amenajare de baie si totusi tendintele actuale se bazeaza tot mai mult pe el pentru amenajari de bai in stil rustic si contemporan. Lemnul are avantajul de a imbina modernitatea cu traditia si naturaletea, iar baile cu lemn sunt indragite deoarece emana caldura si creeaza o atmosfera relaxanta, odihnitoare.

Banos-rusticos-madera-en-el-bano-PORCELANOSA-Grupo-wood-14

Baia este un spatiu umed, deseori cu o ventilare redusa, de aceea integrarea lemnului in baie este pretentioasa. Pentru placari de pereti si pardoseala, placile ceramice cu aspect de lemn sunt raspunsul la aceasta problema, pentru ca imbina calitatile estetice ale lemnului cu rezistenta la caldura si umiditate. In plus, gresia si faianta cu aspect de lemn sunt usor de curatat si rezistente in timp la uzura si trafic.

Colectia Chester de la Porcelanosa aduce farmecul lemnului in baie

Colectia Chester de la Porcelanosa aduce farmecul lemnului in baie

Printre furnizorii nostri preferati (raport calitate pret) care ofera placi ceramice cu aspect de lemn se numara Porcelanosa si Venis. Colectiile lor recreeaza in detaliu fibra lemnoasa si emana naturaletea si caldura specifice lemnului. Colectii ca Chelsea, London, Austin, Chester, Ascot sau Oxford imbina calitati tehnice impecabile (rezistenta indelungata) cu finisaje si detalii inspirate din natura.

O alta maniera de a integra lemnul autentic in baie este mobilierul – prin corpuri de depozitare, blaturi, polite si chiar accesorii. Pentru o amenajare in stil rustic, finisajele alese pot fi piatra naturala, ce se poate regasi inclusiv in obiectele sanitare – cazi si lavoare.

Lavoare din piatra L'Antic Colonial

Lavoare din piatra L’Antic Colonial

Lavoarul din travertin se potriveste cu placarea de gresie cu aspect de lemn

Amenajare de baie Avantgardesign in care lavoarul din travertin se potriveste cu placarea de gresie cu aspect de lemn

Pentru un aspect avangardist, lemnul poate fi imbinat cu materiale contemporane – insertii de sticla, metal sau krion, ca in propunerile Porcelanosa.

Banos-rusticos-madera-en-el-bano-PORCELANOSA-Grupo-wood-18

Un perete placat cu finisaje cu aspect de lemn poate deveni punctul de atractie al spatiului, ca in baia amenajata de Avantgardesign mai jos, cu rol de incastrare a sistemului pentru rezervor si instalatii. Ceilalti pereti sunt decorati in finisaje naturale, neutre, care sa puna in evidenta esenta lemnoasa.

baie 2.6

Una dintre cele mai populare colectii inspirate de lemn de la Porcelanosa este Oxford.

Colectia de placi ceramice rectificate Oxford de la Porcelanosa

Colectia de placi ceramice rectificate Oxford de la Porcelanosa

Iata placile Oxford intr-o amenajare Avantgardesign, utilizate in dusul walk-in, pentru a delimita vizual zona.baie Voda final

Mai jos va prezentam o placare cu Liston Oxford, intr-o baie amenajata la mansarda de arh. int. Andreea Pinter. Zona de dus cu scurgere in pardoseala este placata cu placi ceramice cu aspect de lemn, folosindu-se aceeasi pardoseala ca in restul incaperii. Nuanta gresiei este completata printr-un mobilier de lemn si MDF din colectia Cutia de la Formmat.

DSC04594

Iluminarea zenitala a incaperii, deasupra lavoarelor, pune in evidenta frumusetea amenajarii.

DSC04584

O abordare avangardista regasim in baia matromoniala amenajata de Alfa Invest, unde placile ceramice Liston Oxford sunt completate de insertii cu placari de sticla printata cu nuferi.IMG_2086-cc-753x0

O alta maniera de a integra lemnul in baie, atunci cand spatiul o permite, este amplasarea unei saune, ca in amenajarea Avantgardesign de mai jos.DSC_0982

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.