Amenajari bai – cele mai importante tendinte in 2016

Daca intre proiectele pentru noul an se numara si (re)ameajarea baii, va aflati unde trebuie. Am urmarit publicatiile de specialitate si lansarile celor mai importanti producatori din industrie si am selectat cele mai remarcabile tendinte in amenajarea bailor in 2016. 

cover 2Este un an in care vor predomina amenajarile de baie moderne, in detrimentul decorurilor traditionale – utilizatorii de astazi sunt preocupati tot mai mult de functionalitate si confort, iar designul curat al pieselor contemporane impresioneaza si odihneste privirea.

Reflexii metalice

Metalul s-a numarat printre preferintele anului 2015, si aceasta tendinta capata amploare in noul an – tonuri de auriu, argintiu, platina, inox sau bronz ofera acum personalitate zonei de baie, regasindu-se in placari ceramice, mozaic, manere, picioare de mobilier sau accesorii. 

Mozaicul metalic din Colectia Gravity propus de L’Antic Colonial este extrem de rafinat si se preteaza in diverse contexte, reflectand  lumina si creand portiuni decorative pline de eleganta.

Mosaicos-en-madera-y-metal-de-L’Antic-Colonial_Porcelanosa_01
Colectia Alfa
de la Dalet Baie este o versiune mai accesibila de mozaic metalic, disponibila in diverse modele si ideala pentru placarea decorativa a unor portiuni din baie.

metalic alfa

Si lavoarul Copper de la VitrA se inscrie in tendinta de a explora finisajele metalice, cu tinuta lor pretioasa, ce genereaza lumini si umbre pline de rafinament.

lavoar copper

 

Piatra naturala

Baile cu piatra naturala reprezinta o tendinta esentiala a anului, designul de interior lasandu-se influentat tot mai mult de natura. In 2016, piatra naturala depaseste sfera strict decorativa si compune piese functionale. Lavoarele si cazile din piatra naturala create de L’Antic Colonial, de exemplu, sunt adevarate obiecte sculpturale ce urmeaza linia naturala a materialelor, inserandu-se organic in ambiente de o frumusete coplesitoare.

Colectia Men{H}ir de la L'Antic Colonial

Colectia Men{H}ir de la L’Antic Colonial

Luxury_Agata_Cream_amb_001

Colectia Men{H}ir de la L’Antic Colonial

Preferinta pentru piatra naturala se resimte si in amenajarile cu gresie si faianta, care sunt inspirate pana in cele mai mici detalii de reliefurile pietrei. Colectia Roma de la FAP Ceramiche, de exemplu, reda cu fidelitate venaturile si variatiile de culoare ale marmurii, creand amenajari de baie impresionante.

Colectia ROMA de la FAP

Colectia ROMA de la FAP

Colectia ROMA de la FAP

Colectia ROMA de la FAP

Placari inedite

Este una dintre tendintele remarcate de noi la targul Cersaie din toamna 2015 – gresia si faianta depasesc formatele clasice, jucandu-se cu forme creative si melanjuri iesite din comun. Placile ceramice in formate hexagonale, placile de gresie si faianta in relief, cu texturi inedite, sunt tot mai folosite in amenajarile contemporane de bai.

Colectia de placi ceramice Bistrot de la Ragno

Colectia de placi ceramice Bistrot de la Ragno 

Colectia UP de la Saloni

Colectia UP de la Saloni

Colectia UP de la Saloni

Colectia UP de la Saloni

Tehnologie dezvoltata

Nelipsita din vietile noastre de zi cu zi, tehnologia influenteaza si zona de baie – de la obiecte sanitare inteligente, ca V-Care de la VitrA, vasul de toaleta/ bideu inteligent, la sisteme de dus controlate prin intermediul tehnologiei digitale cu interfata intuitiva, ca GROHE F-digital si F-digital Deluxe, concepute cu tehnologii wireless.

https://www.youtube.com/watch?v=VwqPmaAWnWw

O abordare extrem de creativa este hibridul de dus si sursa de iluminat – Axor  by Nendo – un produs iesit din comun ce poate fi vazut in showroom-ul central Delta Studio din Bucuresti.

https://www.youtube.com/watch?v=KlyUNp3Ynrc

Nuante neutre

Si in acest an, vor predomina amenajarile de baie in culori neutre, preferatele designerilor fiind tonurile de alb, atat pentru mobilier si sanitare, cat si pentru placarile peretilor. Albul ramane privilegiat deoarece se pliaza oricarui stil de baie si emana curatenie, liniste, echilibru, fiind usor de revitalizat prin elemente decorative colorate.

Baia Cotton, amenajata cu finisaje Dalet Baie de echipa 2Deco

Baia Cotton, amenajata cu finisaje Dalet Baie de echipa 2Deco

Nici griul nu se lasa mai prejos, ramanand o culoare populara si usor de intretinut si asortat.

Baia Urban Grey, amenajata de Delta Studio impreuna cu Alfa Invest, juxtapune tonuri de gri cu mobilier din lemn masiv, carcasa interioara galbena energizand ansamblul cromatic. Griul se mentine in tendinte, fiind un fundal potrivit pentru obiectele sanitare albe.

urban grey

Baia Urban Grey

DOVER este o colectie Porcelanosa cu design retro

Dover este o colectie Porcelanosa cu design retro

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.