A welcoming retreat

Acest apartament interbelic de cca 100mp, frumos prin esenta, a fost pus in valoare printr-o amenajare simpla, onesta dar de efect realizata de Alexandru Bucur (Interiology).arh. Alexandru Bucur - Interiology

O paleta restransa de materiale si culori a fost atent aleasa pentru a crea un echilibru fin intre o atmosfera calda si elemente indraznete, primitor si  totusi  bine organizat. Fundalul  alb predominant al peretilor, usilor, plintelor si ancadramentelor decorative a reprezentat cadrul perfect pentru joaca elementelor de amenajare propuse.

Proprietarii, fani stilului nordic, le-a dat frau liber arhitectiilor si in alegerea combinatiilor de lemn, metal, placute ceramice retro –mobilier modern din metal si mdf, obiecte de mobilier vechi, intr-un mix cu accente de eclectic si industrial.

Culori discrete, tonuri de gri (canapea, perdele, covoare), argintiul metalic al corpurilor de iluminat,  al aparatajelor electrice, picioarelor mesei de dining, tamplaria din aluminiu a ferestrelor. Accente de negru (soba metalica, zona de depozitare lemne de foc, scaun de dining, rame tablouri).

interiology Alexandru Bucur Living room

Iluminare cu becuri simple mate cu lumina alba si copruri de iluminat metalice.

S-a pornit de la o reconfigurare in plan: dintr-o singura baie nu foarte ergonomica s-au realizat 2 bai foarte bine optimizate ca spatiu (una pentru dormitorul matrimonial si una pt restul casei) iar camera de depozitare de pe casa scarii a fost atasata apartamentului si transformata in dressing.

S-a refacut in totalitate structura din lemn a pardoselii si s-a montat un parchet nou Brush Antique, uleiat, periat, tip dusumea.

S-au refacut grinzile aparente din lemn (slefuire, uleiere).  Lemnul grinzilor se regaseste in pardoseala, in blatul mesei de dining si copacul decorativ din dormitorul mic, oferind o calda premisa  pentru liniile curate ale apartamentului.

Arcurile dechise , usor frante dintre diferite zone ale livingului, un element sarmant al cladirii originale,  au fost refacute. S-a recuperat vechiul cos de fum si s-a instalat o soba-semineu care reprezinta acum o atractie in zona de living, asezata  astfel incat sa fie vizibila din toate colturile livingului

Masa de dining special creata de Alex Bucur in colaborare cu Parchet pe Viata are blat din stejar masiv uleiat, bizotat) , picioare industriale, metal crud slefuit.

masa Interiology picioare metal

interiology Alexandru Bucur library fireplace

Scaunele din  plexiglas sunt de tip Philippe Starck

Aportul proprietarilor la amenajarea casei , cu idei si obiecte :

Lada de zestre de la 1878, mostenita de la strabunici, careia i s-a dat o noua  viata prin reconditionare, a fost integrata in amenajare ca piesa centrala pentru zona TV. Reprezinta elementul de culoare din casa.

Obiecte cumparate din calatorii :lazi de armata din lemn reconditionate ,tablou Brancusi realizat de Ovidiu Solcan

tablou realizat de Paula Duta, toate s-au regasit in noua amenajare.

Paula Duta tablou

ovidiu solcan colaj

Livingul e impartit in doua zone : zona dining +TV separata de zona discutii printr-un arc decorativ. Zona de discutii impreuna cu soba  creaza un loc relaxant pentru vizitele prietenilor si este un element polarizant in casa. Covorul din placute ceramice pe zona de sub soba pentru a preveni murdarirea parchetului cu taciuni.

Biblioteca pentru carti si obiecte, cu zona pentru lemne de foc (care au si rol decorativ), cu rafturi deschise pentru a lasa sa se intrevada peretele din caramida vopsita in alb a fost realizata sub un al doilea arc decorativ din casa.

Usile bucatariei si baii , care comunica cu livingul au fost realizate pe comanda, cu hublou si bandouri de protectie din inox, in stilul usilor bucatariilor din restaurante.  Pe langa aspectul industrial , hublourile au rolul de a aduce lumina naturala in living.

Baia comuna: realizarea ei a reprezentat o provocare deoarece s-a optimizat la maxim spatiul disponibil si asezarea obiectelor sanitare, in acelasi timp fiind necesar sa arate cat mai bine , fiind o baie in care au acces si oaspetii. S-au folosit placute ceramice cu modele retro in combinatie cu mozaic gri deschis si negru. Unul din pereti a fost curatat de tencuiala pentru a afisa caramida aparenta. Aceasta a fost tratata cu lac pentru impermeabilizare. Mobilierul clasic din lemn a fost alaturat obiectelor sanitare foarte moderne  si  peretilor de sticla ai cabinei de dus.

Dormitorul matrimonial: tapiserie tonuri de gri combinate cu mobilier alb lucios , metal ,mdf, lampi metalice inox. Beneficiaza de balcon cu elemente maure deschis catre o mica gradina, colt perfect pentru lectura intr-o dupaamiaza de vara.

interiology Alexandru Bucur bedroom

Dormitorul mic: elemente simple de design: copac decorativ din placaj, stander de haine, o bicicleta vintage.

interiology Alexandru Bucur read fireplace

 

interiology Alexandru Bucur tree decorative bicycle

interiology Alexandru Bucur bathroom

interiology Alexandru Bucur sofa modernPe Alexandru Bucur il gasiti:

arh.alexandru.bucur@gmail.com

www.interiology.ro

www.facebook.com/interiologydesign

interiology.wordpress.com
interiology.tumblr.com/

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.